Известие

Collapse
No announcement yet.

Демпферна шайба 2.4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от melenikos Покажи съобщение
    Живко, може ли да споделиш какво се маха, за да стане малко по-тиха ( ще съм ти много благодарен ). Някъде бях чел се сменяват лагерите на баланс вала, ама не съм сигурен.
    не става малко по тиха а става като бензин
    иначе колегата над мене ти е казал
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от melenikos Покажи съобщение
      Мерси, за отговора! Само да попитам какви са недостатъците освен може би по-големите вибрации?
      Аз лично разлика преди/след не намирам. При положение, че на жтд 140/150 коня не се слага, едва ли има голяма полза от него. Талянците явно са се усетили, че вредата е по-голяма от ползата.
      Last edited by tonov; d.m.y г., 23:18.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

колата я взех от салон и си беше студена и направо си мъркаше за дизел особено за този двигател и кат загря кат са чу тракането и си трака винаги кат загрее дайте кажете как може да решим проблема бат Живко ако може на ЛС контакти нещо
        sigpic 156 2.4 JTD 136hp

Comment

колеги бяхме писали преди доста време но все пак да повторя сваля се капака с веригата и маслената помпа те са комплект и ще видите като свалите капака шпонката на баланс вала .сваля се баланс вала изпилва се шпонката да стане равна повърхнина и се зглобява говоря за 136коньовта,и се забравя за маслена попа тракане и други ефекти на кафемелачка и за пари за маистори сменяне на демферни шайби оптегачи и други майсторски касички и мнения че алфата е......аз моята я карам вече 4година така колата работи в пъти по тихо от доста дизели дето им викат меки японски и прочие успех на всички.

Comment

Първоначално публикувано от aligator89 Покажи съобщение
            колата я взех от салон и си беше студена и направо си мъркаше за дизел особено за този двигател и кат загря кат са чу тракането и си трака винаги кат загрее дайте кажете как може да решим проблема бат Живко ако може на ЛС контакти нещо
            Така си е нормално няма да се притесняваш, карай си !
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Благодаря на всички за сега като задействам ще споделя
              sigpic 156 2.4 JTD 136hp

Comment

Благодаря на всички за сега като задействам ще споделя

А маслото си смени ли и какво наля?
                sigpic
                Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

смених го да с Castrol Magnatec 10W40
                  Last edited by aligator89; d.m.y г., 19:49.
                  sigpic 156 2.4 JTD 136hp

Comment

смених го да с Castrol Magnatec 10W40

не ти е маслото нито ти е баланс вала при мен го имаше тва тракане като загрее като пусна климатрона се усилваше още повече а аз нямам баланс вал (с 140 кс. съм) оказа се демферна шайба сменя се за 10 минути само че си сложих старата (Dayco) и шумът изчезна новата беше на 4 години бая е изкарала за боклук ако имаш познат на морга го попитай да вземеш една за тест-а но ако искаш пробвай с баланс вала ти си знаеш.Успех
                    Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Comment

И моята е така, като пусна климатрона се усилва.Още не съм я правил, но съм купил шайба...дано да е тя
                      Alfa 156 2.4 JTD
                      Honda CBR600RR 2008

Comment

Не е шайбата,явно ще да е този блансиращ вал.На моята съм сменил де що има по ремъците,студена работи добре,като загрее се появява тракане,едно остро такова,като се абстрахирам от това тракане,не се чува,че е дизел,ама тракането ебава мамата на пейзажа
                        alfa 159 1,8 mpi/lpg

Comment

Явно, докато не се види няма да стане ясно.Моята трака с паленето още.Няма значение колко е загряла, винаги си трака еднакво.Като върви все едно й няма нищо.(докато е в обороти) Пусна ли газта на сфетофара си става Голф 1.Над 1200 оборота като я държа не трака.На място като пусна климатика се усилва тракането двойно.
                          Alfa 156 2.4 JTD
                          Honda CBR600RR 2008

Comment

Working...
                          X